Välkommen till Sveriges nya smarta tjänst för att publicera egna nyheter. Som användare av Yodo CMS för hemsidor och intranät eller presstjänsten SvenskPress.se publicerar ni era nyheter fritt här på Sveriges nya nyhetstjänst YodoNews

Gluggens nollsvinn-vision - inga matlådor i soporna

30/1 kl. 19:02

Gluggens hållbara matkretslopp fungerar i dag till nästan 100% utan svinn. Varför slänga mat när det bara krävs lite planering.

  • Leif Klövstedt, köksmästare på restaurangkonceptet Gluggen.

– Gluggen startades för 5 år sedan med en enkel idé, nämligen att det skall vara enkelt att få tag på vällagad, nyttig och riktig mat, berättar Leif Klövstedt, köksmästare på restaurangkonceptet Gluggen som finns på flera platser i Gävleregionen. Oavsett om det gäller lunchrasten, hemresan från jobbet och på semestern ska måltiden kunna lösas enklare utan att kompromissa på kvalitet och pris för mycket. Därav serveras idag husmanskost i sin praktiska matlåda med möjlighet för varmhållning och uppvärmning i mikrovågsugn. Den är praktisk att stapla och transportera samt att den tar liten plats i frysen. Vår vision och en bärande del av vår affärsidé är noll svinn, alltså inga av våra matlådor skall åka i soporna - innan maten har ätits upp!

Lunchmeny och varma matlådor
– Lunchmenyn skapas varje vecka för att fungera så pass bra som möjligt i matlåda. Det finns ”bra” och ”dåliga” maträtter att servera i matlåda med lock, vi fokuserar dels på kundernas efterfrågan men även på maträtter som klarar hanteringen.

Spara det du inte orkar äta!
– Fördel med matlåda är att det är enkelt att spara sin portion, bara att locka på låda igen. Priset kan hållas lågt genom att maten vägs och portioneras av personalen på Gluggen.

Kylda matlådor
– All mat som tillverkas under en dag på Gluggen hamnar i matlådor, inget slängs eller sparas till dagen efter. När nedkylningsprocessen är klar märks lådorna med tillverkningsdatum och går till försäljning som ”kylda matlådor”. Varför inte köpa några lådor med t.ex. Gulaschgryta, häll upp i kastrull och värm på till sällskapet eller familjen, komplettera med crème fraiche och mjukt bröd.

Utförsäljning i slutet av veckan
– I slutet av varje vecka reas veckans matlådor ut för att lämna plats åt nylagade matlådor. Det som inte går åt fryses därefter ner och säljs löpande under kommande vecka. Det är först till kvarn och ju fler man köper desto billigare blir det.
Många handlar på sig frysta lådor till kommande arbetsvecka, till sina äldre eller tar med sig på resan till fjällen. 

Hållbara material
Gällande materialet och plasten som matlådorna är gjorda av jobbar vi konstant med att hitta andra alternativ. Våra grossister meddelar att det i dagsläget är svårt att ersätta matlådan och hitta ett material som tål samma hantering, gör det möjligt att hålla nere priset samt att den ska fungera i mikrovågsugn.  

Smaklig måltid och varmt välkomna!

Kontakt: info@gluggen.se
Telefon: 026 61 55 55.
För mer information se: http://gluggen.se

 

Denna artikel är publicerad på YodoNews via Yodo News.

Leif Klövstedt

Leif Klövstedt

Axmar Brygga

Från Gävle, Gästrikland

Medlem och publicist i Yodo Network - effectplus.se

Samarbetar och driver i dagsläget Axmar Brygga och Gluggen tillsammans med Yngve Persson och Johan Björklund. Min bakgrund är till...

Kommentarer

Ingen har ännu kommenterat denna artikel, du kan bli den första!

Publicera

Mer läsning

Google översättning

Senaste nytt

Hjälp

Stäng