Den 14 juni släpper Rene Shades (Pretty Maids) sitt första soloalbum "Teenage Heart Attacks & Rock'n'Roll Heaven" producerat tillsammans med Hans-Martin Buff (Prince, Scorpions) och Flemming Rasmussen (Metallica, Blind Guardian) mixad av Jacob Hansen (Volbeat, H.E.R.O, Dizzy Mizz Lizzy, Pretty Maids). Ett första smakprov är singeln ”Oh Susie” en cover på legendariska svenska Secret Service stora hit som 1979 låg etta i 17 veckor på den svenskasingellistan och spelades flitigt runt om i hela världen. Rene Shade ”Oh Susie” släpps den 10 maj och parallellt släpps även en musikvideo.

-Jag har länge haft denna idé om att göra en coverversion av ”Oh Susie”. Jag har så många fina och underbara minnen från just den tiden och hur mycket den betydde för mig. Det var mitt under min skoltid och låten spelades på mina första skolpartyn, pojkarna stod upp på ena sidan och tjejerna å andra sidan och vi dansade tillsammans. Detta var en härlig och spännande tid när jag tog mina första steg ut i friheten och började utveckla min musikaliska smak. Jag tycker låten speglar 80-talet när ung kärlek förlorar eftersom det var för tidigt att veta vad man verkligen vill ha. Låten skrevs i en tid då allting blev tekniskt och även kallare. Man hör den förlorade kärleken som blandar sig med neonljus, synthesizer och datorer, jag älskar den neonljusa romantiken som låten har. Säger Rene Shades

Om albumet: ”Teenage Heart Attacks & Rock'n'Roll Heaven” är förankrad i Shades barndom och sina rötter i rock, pop och countryn. När han var ung och började spela så var detta en av hans stora drömmar. Soloalbumet innehåller 12 låtar varav 11 låtar är skrivna av Rene Shades, producerat tillsammans med producenterna Hans-Martin Buff (Prince, Scorpions) och Flemming Rasmussen (Metallica, Blind Guardian), mixad av Jacob Hansen (Volbeat, H.E.R.O, Dizzy Mizz Lizzy, Pretty Maids). Rene Shades (Bas) har genom åren turnerat flitigt runt om i världen med välrenommerade hårdrocksbandet Pretty Maids.

-Jag har alltid haft kärlek till rock, country och popmusik. Jag ville blanda dessa element tillsammans och komma långt ifrån vad jag gör med Pretty Maids. Albumet innehåller tolv låtar och sträcker sig från rock över pop till country med folk inslag. Med den positiva inställningen till livet och chansen att leva i ögonblicket är albumets röda tråd. Säger Rene Shades

Singelrelease ”Oh Susie” den 10 maj, tagen från kommande albumet "Teenage Heart Attacks & Rock'n'Roll Heaven" med albumrelease den 14 juni 2019.

Läs mer via:

http://www.reneshades.com

Social media:

https://www.facebook.com/Reneshades/

https://www.instagram.com/reneshades/

https://www.twitter.com/reneshades/


MAGIC MILE MUSIC

Presskontakt: Rickard Werecki tfn:0707178008 pr@werecki.com Werecki Promotion Company http://www.werecki.com