Hon tillträder tjänsten den 1 november 2023 och övertar rollen från Lena Lyckenvik, som har innehaft VD-rollen i Ledningsbolaget sedan 2018.
– Vi är otroligt glada att välkomna Helena Pedersen till vårt team. Med hennes omfattande erfarenhet och passion för hälso- och sjukvård är vi övertygade om att hon kommer att föra Ledningsbolaget och hela Acceptus-koncernen framåt, säger Anette Cederberg, VD för Acceptus.

Sedan 2008 har Helena Pedersen arbetat med kompetensförsörjning inom hälso- och sjukvården, både nationellt och internationellt. I sin tidigare roll som verksamhetschef initierade och drev hon aktivt projekt för att förbättra vården, med särskilt fokus på att involvera patienterna i förbättringsarbetet.

Helena är legitimerad sjuksköterska och har genomgått ett flertal ledarskapsutbildningar inom ledarskap och organisation. Hon har även erfarenhet av att driva företag och har arbetat som konsultchef inom kompetensföretag.
Hennes bakgrund inom hälso- och sjukvård gör henne starkt meriterad för rollen som VD i Ledningsbolaget, som är en del av Acceptus och som erbjuder ledarskapsutveckling till hälso- och sjukvården i Sverige.
– Det är en ära att kliva in som VD för Ledningsbolaget inom Acceptus-koncernen. Jag ser fram emot att arbeta tillsammans med teamet och fortsätta bygga på den starka grund som Lena och alla andra har lagt, säger Helena Pedersen. Tillsammans kommer vi att sträva efter att fortsätta förbättra vården i Sverige.

Ledningsbolaget är ett av tre dotterbolag inom Acceptus-koncernen. De två övriga dotterbolagen är Acceptus AB och Acceptus eHälsa AB.

För mer information vänligen kontakta:
Anette Cederberg, VD
+46 (0)73-503 90 90
anette.cederberg@acceptus.se
 

Om Acceptus
• Vi fokuserar på uppgiften och bidrar till verksamhetsutveckling.
• Vi upprätthåller produktiviteten under tiden en chefsrekrytering pågår.
• Genom tidigare erfarenheter känner vi igen en situation och agerar med hög effektivitet.
• Vanan att leda i en politikerstyrd organisation bidrar till lösningar som är genomförbara.
• Vi arbetar snabbt och smidigt med att tillsätta konsulter i uppdrag som interimschefer och
projektledare - inom 48 timmar ger vi återkoppling till kund.
• Vi kontrakterades för att tillhandahålla tre patientmoduler och konsultinsatser, som deltog i uppbyggnaden av Älvsjö sjukhus i den initiala fasen av coronapandemin under ledning av Region Stockholms Regionala Särskilda Sjukvårdsledning (RSSL).
Hemsida: acceptus.se

Om Ledningsbolaget
Ledningsbolaget i Skandinavien AB bildades 1998 och är specialiserade inom Hälso-Sjukvård och erbjuder mycket erfarna och kvalificerade chefer och specialister.
• Vi ökar vårdens genomförandekraft genom att stödja kvalitetsarbete och effektiviseringar.
• Ett rikstäckande nätverk som ger flexibilitet och möjlighet att agera snabbt och effektivt
• Med vårt nätverk har vi möjlighet att sätta samman ett expertteam som matchar det behov som identifierats.
• Vi bidrar aktivt till kunskapsöverföring genom involvering av interna resurser.
• Vi arbetar snabbt och effektivt - inom 48 timmar återkopplar vi till kunden
• Genom åren har vi genomfört flera hundra uppdrag inom alla Sveriges regioner.
Hemsida: ledningsbolaget.se