Vid Brynäs IF:s årsmöte tillträdde en ny styrelse för föreningen med en tydlig agenda: att med hockeyn i fokus skapa vinnare på och vid sidan av isen.

Samtidigt lanserades en offensiv handlingsplan - 100-dagarsplanen - med ett antal nyckelpunkter och aktiviteter för att göra Brynäs IF till Sveriges attraktivaste ishockeyklubb. En av punkterna bestod i att rekrytera en ny klubbdirektör. Den punkten kan styrelsen nu bocka av.

1 oktober tillträder Håkan Svedman, tidigare Sverigechef hos Ikea, rollen som ny klubbdirektör för Brynäs IF.

– Håkans vision stämmer överens med det sätt som vi vill att föreningen ska utvecklas. Hans ledarskap fokuserar på relationer och att lyfta medarbetare och det är precis vad vi ser att organisationen behöver just nu. Efter över 20 års erfarenhet från Ikea så såg han själv en chans att kunna bidra till framgång i Brynäs och det är vi också säkra på att han kommer att göra. Sen att han är en otroligt stor Brynässupporter får vi se som ren bonus, säger styrelseordförande Magnus Kangas.

Svedman är 55 år och uppvuxen i Uppsala. I barndomen föddes ett Brynäshjärta som följt med honom hela livet. Från rollen som säljare på varuhuset i hemstaden till åren som avdelningschef, varuhuschef, landschef för Ikea i Danmark och senast som Sverigechef.

– Mitt första Brynäsminne har jag från 1975 när jag var nio år och sen dess har det varit Brynäs för mig oavsett var jag har bott någonstans. Jag har varit medlem i klubben i några år och nu kommer jag även få jobba med något jag verkligen känner passion och brinner för, säger Svedman, som även sitter i styrelsen för fotbollsklubben IK Sirius.

Från 1994 till 2018 var han en del av Ikea, ett av Sveriges absolut största varumärken. Nu ska han leda ett av Idrottssveriges största varumärken i Brynäs IF.

– Det är så klart stor skillnad på Brynäs och Ikea men det finns också likheter. Två starka varumärken som berör väldigt många människor. Det i sig innebär många olika uppfattningar kring på vilket sätt verksamheten bäst ska utvecklas. Jag tar med mig erfarenheten av hur det är att leda och uppnå resultat i en sån miljö vilket jag är säker på kommer vara till fördel både för mig och Brynäs.

Svedmans första uppgift blir att sätta sig in i och sätta sin prägel på den organisation han ska leda från och med oktober.

– Jag vet att det finns mycket kompetens och ett starkt engagemang i föreningen. Genom att tillsammans arbeta strategiskt mot tydliga gemensamma mål och visioner är ambitionen att vi ska nå ännu mer framgång både på och utanför isen. Mitt ledarskap bygger på att leda genom andra och ge människor möjlighet att växa och utvecklas i en miljö som präglas av trygghet och värme. Jag är oerhört stolt över förmånen att få det här uppdraget och jag ser verkligen fram emot att komma på plats och sätta igång på riktigt, säger Svedman.

– Håkan vill komma till oss och han vill göra det bra. Han vill tillsammans med alla andra brynäsare vända på en nedåtgående spiral och bidra till att brynäsare ska kunna vara stolta igen. Han står för det han säger, han har ett värdebaserat ledarskap, har tydliga målbilder och är trygg i sin värdegrund. Han ger frihet under ansvar till de omkring sig och kommer att bidra med mycket glädje för alla som engagerar sig i och för Brynäs IF, säger Kangas.

Foto: Brynäs IF
Källa: https://www.brynas.se