Utomhus visade aprilvädret sin allra sämsta sida och snön bokstavligen vräkte ned hela dagen. Inne i Gasklockorna var dock stämningen på topp och värmen i lokalen och mellan besökarna gick det inte att ta miste på. Så det var nog ingen av de uppemot tvåhundra festklädda deltagare från regionens näringsliv som blev besvikna.

Kvällen inleddes med mingel och utställning i lilla Gasklockan innan Företagarnas Bengt-Göran Wikström hälsade alla välkomna och sällskapet flyttade över till stora Gasklockan för middag. Gävles eget partyband Stonefish underhöll hela kvällen och bandets frontman Mats Westlund agerade även konferencier kvällen till ära.

Syskonen Katarina Helling och Jonas Ahlborg som driver företaget JOBmeal Gävle AB utnämdes till Årets företagare i Gävle.
Motiveringen löd:
"Ett familjeföretag i andra generationen som utvecklat sin verksamhet till en av de största i sin branch i Sverige. Företaget har breddat sitt produktutbud löpande för att bli den ledande leverantören av kaffelösningar och närliggande tjänster till arbetsplatser. Verksamheten genomsyras av hög servicegrad med kundens bästa som ledstjärna. Hållbarhet är viktigt för företaget och man använder certiferade produkter samt klimatkompenserar verksamheten."

Den regionala vinnaren utses på en middag på Gävle Slott den 28 maj.

 

Foto: Joe Formgren, Leena Bergander Wikström, Lasse Wennman och Peter Bryngelsson.