Det är den elfte upplagan av loppet och på Gävletravet rustar man nu för fullt för att kunna erbjuda en heldag för alla och inte bara för travfantaster.
– Sammantaget så är det här är den roligaste travdagen på hela året, säger Mathias Gustafsson, sportchef på Gävletravet. Alla är välkomna att se hela den svenska traveliten live här på Gävletravet. En fantastisk möjlighet att känna på stämningen, spänningen och bekanta sig med travsporten om man inte har varit här tidigare. Vi har dessutom fri entré för alla upp till 18 år så det är bara att ta med hela familjen.

Ett kul inslag i tävlingarna är dessutom ett ponnylopp för ungdomar, Gävles Lilla Pris för ponnyhästar kategori B.
– Vi kommer att skapa ett familjeområde på publikplats, berättar marknadschefen Lars Högberg. Det kommer att bli hinderbana och andra aktiviteter för de yngre. De får även prova på ponnyridning.

Det klassiska loppet och tävlingsdagen som f.ö. alltid sker tredje helgen i maj är mycket populärt och den restaurangen är redan fullbokad. Däremot så är Sportbaren med enklare mat och fullständiga rättigheter öppet för alla samt att vagnar för både langos-, korv och hamburgare finns på plats.
– Det känns riktigt kul att få rama in en sån här tävlingsdag till en folkfest för både familjer och de som är genuint intresserade av sporten som kan komma hit och umgås, spela, trivas och ha en riktigt bra dag tillsammans, säger travbanechefen Kent Modin. De som är riktigt travintresserade kan dessutom starta redan på morgonen med travfrukost och uppsnack inför tävlingarna på Clarion Hotel, med bl.a. experten och travprofilen Lennart Forsgren De har även ett komplett travpaket med boende för långväga gäster.

För den oinvigde så är det alltså Svenska Travligan (STL) som anordnar tävlingarna och V75 är själva spelformen som arrangeras av ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp). Det är travsportens samverkansorgan för spel på hästtävlingar i Sverige och ägs av Svensk Travsport och galoppförbundet Svensk Galopp.

Publikinformation
Gävletravet öppnar kl. 13.00, första start är 14.45 och V75 startar 16.20.

Entré
Entré till publikplats sker via Drive-In parkeringen mittemot Gefle IF:s hemmaarena eller den ”gamla” entrén bara för gående. Entré till restaurangen sker via parkeringen bakom vår huvudbyggnad, mittemot Brynäs IF:s hemmaarena.
Entré 150 kr. Drive-In 50 kr. Boka din plats på Tickster (fliken "Köp biljetter".

Speltips från Jan-Erik Gustafsson
Vår lokala spelexpert Jan-Erik Gustafssons finns att titta på vår youtube kanal från torsdag eftermiddag.

Spelkassor
Tre spelkassor med ATG-spelvärdar är öppen i publikhallen och en spelkassa är öppen på restaurangen. Det finns andelsspel att köpa till V4® och V75®. OBS! Endast kortbetalning. Vinster återbetalas till konto. Kom ihåg att spela i god tid!

Spela digitalt
Det finns spelkassor, men det underlättar att spela digitalt på din telefon, surfplatta eller dator. Spelvärdar finns på plats och guidar dig. Skapa ett konto på ATG.se och sätt in pengar innan du kommer till banan för att enkelt och smidigt kunna lägga dina spel. Se en video om hur du gör.
https://www.youtube.com/watch?v=wuACYtdDpi8

Vill du vara med på dagens andelsspel digitalt?
Det finns andelar att köpa i vår spelkassa i publikhallen fram till start av första V75-avdelningen samt på atg.se/gavleandelar där våra spelexperter Jan-Erik Gustafsson och Kent Modin komponerar systemen. Det går att köpa andelar fram till klockan 15.30 (V75-start klockan 16.20).

Hur kan jag vara med? Gå in på atg.se/gavleandelar och köp en eller flera andelar så är ni med på våra system!

För mer information se:
https://www.gavletravet.se/alla-event/2022/maj/595479-gavle-21-maj