I en tid präglad av osäkerhet och utmaningar, har HealthTextiles visat sin förmåga att anpassa sig och säkra finansiering på ett imponerande sätt. Tomas Persson, grundare och styrelseordförande för HealthTextiles, delar företagets strategi som kan vara till hjälp för andra entreprenörer och startups som kämpar för finansiering.
– I tuffa tider är det mycket viktigt att ha en flexibel strategi för fundraising. Jag vill vi även dela med oss av vår strategi till grundare och startups som kämpar för finansiering i dessa tider! Ge inte upp, säger Tomas Persson.

För att säkra sin bryggfinansiering använde HealthTextiles en finansieringsstrategi som involverade olika aktörer:

• Kund: HealthTextiles stärkte sitt partnerskap med Monthly of Sweden, vilket resulterade i ett exklusivitetsavtal för menstrosor och en gemensam satsning på marknaden. Istället för att ta betalt för produktutvecklingen, uppmanade de kunden att investera i nyemissionen, vilket ledde till ett ännu närmare samarbete.

• Friends & Family: HealthTextiles lockade fyra kvinnliga affärsänglar som deltog i nyemissionen. Dessa affärsänglar är erfarna inom hälsobranschen och har nu gjort sin första ängelinvestering.

• Affärsänglar: Genom att delta på evenemang som Harvard Business School Sweden Angel Association, lyckades HealthTextiles attrahera en viktig affärsängel som blev en investerare i nyemissionen.

•  Företagspartner: Samarbetet med Almi Företagspartner i GävleDala ledde till godkännandet av ett Almi Grönt lån, vilket ytterligare stärkte företagets finansiella ställning.

– Det är en fantastisk möjlighet att tillsammans kunna göra en så stor satsning på kvinnohälsa, säger Lisa Perby, grundare och VD för Monthly of Sweden. Att i ett så snabbväxande segment som menstrosor kunna gå samman och utveckla en produkt som är både hygienisk och snällare mot miljön betyder mycket.

Tomas Persson avslutar med att tacka alla som varit involverade i denna framgångsrika finansieringsrunda.
– Vi är stolta över det stöd och förtroende vi har fått från våra partners och investerare. Denna finansiering kommer att vara en viktig katalysator för vår satsning på menstrosor och vår strävan att främja kvinnohälsa.

HealthTextiles fortsätter att vara en banbrytare inom hälsotextilindustrin och ser fram emot att erbjuda innovativa lösningar som förbättrar kvinnors livskvalitet.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Tomas Persson
Grundare och ägare
HealthTextiles
www.healthtextiles.com
info@healthtextiles.com
+46 (0)727-302081

Om HealthTextiles
HealthTextiles är en ledande svensk tillverkare med uppdrag att rädda liv och minska kostnaderna för vårdsektorn genom att utveckla innovativa nya vårduniformer och textilier. Erbjuder unika antibakteriella uniformer med svensk kvalitet och design, deras uniformer finns på sjukhus, vårdcentraler och vårdhem över hela Europa.
Företaget är även engagerat i att förbättra livskvaliteten för kvinnor genom innovativa produkter som menstrosor. HealthTextiles arbetar nära sina partners och investerare för att driva branschen framåt och skapa positiv förändring.