– Det känns fantastiskt att vara i gång med det som kommer att förstärka reseanledningen till Högbo Bruk ytterligare. Att kunna varva ner är en viktig del av vår vardag, både nu och i framtiden. Vårt nya spa och vinterträdgård kommer göra vår destination ännu mer komplett, säger Tomas Lindqvist, VD och hotelldirektör, Högbo Brukshotell.

Högbo Brukshotells nya spa på 1100 kvadratmeter kommer erbjuda traditionella upplevelser som bastur, pool, spabehandlingar, gym och bubbelpooler. Det som gör Högbo Brukshotells satsning speciell är miljöinramningen med bar, öppen spis, loungeytor både ute och inne, som i sin helhet ska utgöra en oas för aktiva resenärer.

– Vare sig det är på cykel, längdskidor eller till fots på Gästrikeleden, gör aktivitet och rörelse det ännu skönare att sjunka ner i ett bubbelbad eller njuta av en massage. Merparten av våra gäster är aktiva livsnjutare som trivs i naturen. Det är de och vår närhet till skog, sjö och mark som har inspirerat oss i framtagandet av det nya konceptet vilket tydligt framgår i våra val av färg, form, material och känsla – en känsla som ska sammanfläta inomhusmiljöernas bekvämligheter och naturens avkopplande kraft, säger Tomas Lindqvist, VD och hotelldirektör, Högbo Brukshotell.

Förutom ett nytt spa bygger Högbo Brukshotell 12 nya hotellrum, åtta nya konferensrum, en ny lobby med entré, reception, barer och olika loungeytor framför öppen eld samt en ny vinterträdgård med 112 sittplatser, 8,6 meter i takhöjd och stora glasfönster som generöst välkomnar naturen utanför.

Hotellverksamheten fortsätter som vanligt
Byggnationen har börjat och beräknas vara färdig till sommaren 2024. Renoveringen och utbyggnaden kommer göras i olika etapper men verksamheten fortsätter som vanligt under tiden – med undantag för hotellets pool och relax som nu är stängd.

Högbo Brukshotells storsatsning görs tillsammans med Högbo Bruks AB.
– Den gemsamma satsningen som Högbo Brukshotell och Högbo Bruks AB nu påbörjat kommer att ge oss ytterligare en dimension och möjlighet att skapa upplevelser utöver det vanliga för våra gäster. De senaste åren, inte minst under pandemin, har behovet av närhet och möjlighet till natur- och utomhusaktiviteter blivit ännu mer tydlig. Att kunna kombinera det med boende, spa, mat och avslappnande miljöer gör att vi verkligen ser fram emot denna storsatsning på Högbo Brukshotell, säger Olof Östblom, VD, Högbo Bruks AB.

För mer information se https://www.hogbobrukshotell.se


Artikeln är publicerad för foretagsbladet.se i den här och flera nyhetskanaler av den svenska presstjänsten Presstjänst - den svenska skrivbyrån för företag och organisationer. Vill ni ha hjälp med att skriva era nyheter samt skicka pressreleaser till flera svenska nyhetstjänster, journalister och nättidningar? Vänd er då till presstjanst.se i samarbete med nyhetsbyrån svenskpress.se.