Gävleborgs Innebandyförbund vill erbjuda fler aktiviteter som är mer flexibla och anpassade efter målgruppens bästa. Både ur ett atletiskt och logistiskt perspektiv är faktorer som skall göra fritiden mer aktiv och tillgänglig.

Under den föregående säsongen startade Gävleborgs Innebandyförbund, tillsammans med föreningen KF Heros en satsning på aktivitetsdagar på Hedvigslundshallen belägen i centrala Gävle. Lätt att ta sig dit och lätt att vara med var idén. Aktiviteter så som innebandy, boule, boccia och pickelball var mer stående inslag och kommer givet vara med när satsningen återstartar.

- Tyvärr fick ju denna aktivitet som så många andra också stänga ner snabbt i och med omvärldsläget. Vi känner ju med alla äldre som har känt en stor ensamhet och förmodligen lite extra också saknat just motion och då även motion i grupp. Därför känns det fantastiskt att äntligen få sätta igång det här igen, säger Linus Nielsen, Gävleborgs Innebandyförbund.

Målsättningen är att under tisdagseftermiddagar framöver är tanken att bygga ett ordentlig aktivitetstorg på Hedvigslundshallen där du som senior kan få prova på fler idrotter, det måste inte nödvändigtvis vara Innebandy utan mervärdet finns också i att prova flera delar.

Sedan tidigare finns boulebanor etablerade i anslutning och Pickelball är en populär företeelse i hallen. En sport där du spelar en enklare form an paddel och tennis. Målsättningen från flera aktörer, inte bara Hedvigslund är att främja det livslånga idrottande och ge möjlighet till en aktiv fritid.

- Något som var mycket uppskattat förra hösten var också Boccian som blev populär, sedan tror jag många uppskattade att bara komma ner och dricka kaffe och prata. Det är också en stor del i det hela, säger Christer Ringh, ansvarig ledare från KF Heros.

Långsiktigheten och etableringen har också fått starkt stöd hos Gävle Kommun, som har en dedikerad satsning på en äldrevänlig kommun. Gävle kommun arbetar för att bli äldrevänlig och är medlemmar i WHO´s nätverk för äldrevänliga städer. WHO har lyft fram särskilt viktiga områden för att skapa äldrevänliga städer. Det handlar exempelvis om bostäder, transporter, stadsplanering, men också om trygghet, hälso- och sjukvård, omsorg och delaktighet.

Flera av mötesplatserna som är engagerade i de olika seniornätverken som finns i Gävle har också varit med i samtalet, träffpunkt Brunnsgatan och Kaplansgatan är två uppskattade inslag för många seniorer och deras vardag. En mötesplats där du får möjlighet att socialisera och fika tillsammans, ung som gammal. Förhoppningsvis blir denna satsning också ett givet inslag för många äldre som också ser en längtan och ett behov av röresle, idrott och en hälsosam livstil.

Alla aktiviteter är dessutom utvecklade med ett parasport och tillgänglighetsperspektiv. Tillsammans med Parasport Gävleborg har vi ett uttalat mål att öka utbudet av och inkluderingen i fritidsaktiviteter för personer med funktionsnedsättningar.

Klicka här för att ta del av hela inbjudan.

Praktisk information:
Start den 12/10, sedan återkommande varje tisdag 13:30-15:00.
Vi är inomhus och utomhus så länge som vädret tillåter.
Plats: Hedvigslundshallen - Liljevägen, 802 65 Gävle
Aktiviteten är tillsvidare kostnadsfri.

Vid frågor, mejla: gavleborg@innebandy.se