Årets julbord på Axmar Brygga är en harmonisk blandning av traditionella favoriter och spännande nyheter, allt ackompanjerat av en spektakulär panoramautsikt över Östersjökustens orörda skärgård.

Gästerna fick njuta av de klassiska rätterna som hör julbordet till, men också av några mer exotiska specialiteter som satte smaklökarna i gungning. En av höjdpunkterna var utan tvekan trancheringsbordet, där fläskfilé och helstekt oxfilé serverades med en förförisk blandning av husets pepparsås och rödvinssås, följd av dragonmajonnäs och srirachamajonnäs. En smakupplevelse som är svårslagen.

Yngve Persson, restaurangens grundare, uttryckte sin stolthet över att kunna erbjuda ett genuint hemlagat julbord. Och det är precis vad gästerna kan förvänta sig - en äkta smakresa där kärlek till matlagning genomsyrar varje rätt.

Julbordet kan avnjutas på flera sätt: i den charmiga 1800-talsmiljön inne i restaurangen med öppen spis och slaggstensväggar, på den stora inglasade bryggan med utsikt över den isklädda jungfruarkipelagen eller i den vackra fest- och konferensvåningen. Oavsett plats blir det en minnesvärd upplevelse.

Så om du längtar efter en julbordsupplevelse utöver det vanliga, där tradition och nytänkande möts i harmoni, är Axmar Bryggas julbord 2023 ett måste. Ta med dig vänner och familj och låt er förföras av smakerna och skärgårdscharmens magi. Det är en julupplevelse som kommer att sätta guldkant på säsongen.

För mer information se: https://axmarbrygga.se/sv/julbordet
Foto: Ulrike Steiner