Bokcirkeln träffas online och diskuterar boken onsdag den 1 februari kl. 10.00.

Anna-Karin Palm skriver med författarens blick på Selma Lagerlöf och ser hennes idévärld och inre liv som grundval för hennes skapande. Hon berättar om vänskaper och kvinnokamp, tidens frågor och sammanhang. Författarlivets strider och tvivel träder fram, men också det starka självförtroendet och målmedvetenheten hos en kvinna som banade nya vägar, både i livet och i litteraturen.

Alla bokintresserade seniorer i hela Sverige är varmt välkomna att ansluta sig kostnadsfritt till Seniorporten och vara med i Bokcirkeln som träffas första onsdagen varje månad online.

Vi ses onsdag den 1 februari kl. 10.00 på https://meet.jit.si/senior-tv
Varmt välkomna!

Anmälan gärna innan https://seniorporten.se/visa-aktivitet/seniorportens-bokcirkel-1-2-biografin-om-selma-lagerlof?read=seniorportens-bokcirkel-1-2-biografin-om-selma-lagerlof

Om Selma Lagerlöf
Selma var den första kvinnliga nobelpristagaren i litteratur. Hon föddes 1858 i Mårbacka, Värmland och växte upp på en gård där hon fick en omfattande läs- och skrivutbildning. Hon blev tidigt intresserad av att skriva och publicerade sin första roman, "Gösta Berlings Saga", 1891. Romanen blev omedelbart en stor succé och gjorde henne världskänd. Hon skrev även noveller, dikter och essäer och hennes verk präglas av en stark social och moralisk engagement. Selma Lagerlöf dog 1940, men hennes författarskap lever vidare som en mycket viktig del av den svenska litteraturskatten.

Är du ännu inte medlem i SeniorPorten?
Kostnadsfritt medlemskap för medlemmar i både SPF Seniorerna och PRO, Pensionärernas Riksorganisation - och alla andra pensionärer och aktiva seniorer i hela Sverige. Registrera dig idag med ett helt kostnadsfritt Basabonnemang - så kan du ha nya vänner redan i morgon!
https://seniorporten.se/bli-medlem

För mer information om SeniorPorten se
https://seniorporten.se/om-seniorporten