Även detta år genomfördes sommarfritids tillsammans med Gefle Gymnastikförening, ett kostnadsfritt sommarläget där vi har lyckats fått de anmäla barnen från 6 till 12 år gamla, att få testa på flertalet olika idrotter. Huvudfokuset har varit gymnastik och innebandy där vi har varit på gymnastikens hus somliga dagar, där barnen har fått testat på olika delar av gymnastiken tillsammans med mycket lek. Vi har också varit på Hedvigslundshallen och spelat innebandy i olika former. I idrottshallen tillsammans med gräsytan vid Gävles högskola har vi också givit möjligheten till väldigt mycket annan fysisk aktivering. Fotboll, dans, hopprep, lekar, brännboll och annat.

Satsningen har möjliggjorts genom viktiga samarbetspartners och stöd av Gävle kommun.

- Det har givit oss så mycket energi och glädje till oss ledare dessa veckor genom att ha sett barnen hitta nya intressen och fått finna nya fina vänner på köpet! Dessa veckor har inte bara gett barnen lärorika roliga timmar, utan även oss ledare. Säger Maja Nordin, projektledare för återstartsarbetet i G-U-D-distrikten och dessutom en av de ansvariga för sommarfritids detta år.

Vi har även lagt ett fokus på utbildning där vi genom RF-sisus arbetsmaterial har informerat och diskuterat olika saker med barnen. Däribland, kost, sömn, hur man är en bra kompis och andra viktiga ämnen.

Sommarfritids har lyckats nått hela 72 unika deltagare och 262 närvarotillfällen och har givit barnen möjlighet att få vara fysiskt aktiva under hela dagar från klockan nio på morgonen till klockan tre på eftermiddagen. Lägret har varit gratis för deltagarna och det har bjudits på lunch varje dag tillsammans med frukt och glass särskilda dagar. Vi vill rikta ett stort tack till "Restaurang köket" som har tillförsett oss med mat varje dag och dessutom låtit oss att äta på plats i restauranger särskilda dagar. Besök där både upplevelse och mat har varit uppskattade av barnen.

Till sist kan vi även meddela att vi fick förmånen att vara med på radio. Inslaget kan lyssnas på här - https://sverigesradio.se/artikel/hopp-och-studs-pa-sommarlovskol