Det blev Nordlo som tog hem Bengt Dahlgren Göteborgs upphandling när man ska outsourca hela sin it-infrastruktur. Nordlos åtagande omfattar drift av it-infrastruktur, användarsupport samt den fysiska och virtuella servermiljön för kontoren i Göteborg, Borås och Växjö.

– Ett glädjande besked att ett av de största teknikkonsultbolagen i Sverige, som är verksamt inom hela samhällsbyggnadsprocessen, väljer Nordlo som leverantör, säger Nordlos koncernchef Fredrik Almén.

Teknikkonsultbolaget Bengt Dahlgren har 550 anställda. Målet med upphandlingen var att höja driftsäkerheten, användarsupporten och samarbetsnivån med sin it-leverantör. Kraven var en stabil och skalbar it-plattform som skulle levereras som en komplett outsourcinglösning.

– Genom att outsourca vår it-infrastruktur så får vi ökade möjligheter att fokusera på vår kärnverksamhet. Vi har efterfrågat ett nära samarbete med fokus på en säker, skalbar och stabil it-infrastruktur samt en engagerad servicedesk. Nordlo har ett tydligt erbjudande och förstår vår bransch. Samarbetet är därför en bra lösning som ger oss en förlängd it-avdelning, säger Patrick Liljeroth, it-chef på Bengt Dahlgren Göteborg.

– Vi är mycket stolta över vårt nya samarbete med Bengt Dahlgren Göteborg. För oss är det viktigt med ett nära partnerskap för att på så sätt få ökad förståelse för varandras verksamheter. Vi ser fram emot ett långt och givande samarbete där Nordlo kan effektivisera och utveckla Bengt Dahlgren Göteborgs it, säger Karl Nilja, operativ chef på Nordlo Göteborg City.

Se original på computersweden.idg.se

Om Nordlo
IT-företaget Nordlo har bildats genom en sammanslagning av IT-bolagen Office IT-Partner, Zetup, Dicom och norska IT total. Med fokus på rådgivande IT och lokal förankring ska den nya koncernen bli en stark nordisk utmanare inom molntjänster, infrastruktur och digitalisering för såväl små som medelstora organisationer. Nordlo har idag 650 medarbetare på 36 orter i Sverige och Norge, samt en årsomsättning på 1,3 miljarder.

För mer information se https://nordlo.com

Vill du veta mer – kontakta:
Daniel Blomquist
vd Nordlo Gävle:
026-66 55 07
daniel.blomquist@nordlo.com
Lötängsgatan 13, Gävle