Filip Andersson, som varit ägare och VD under många år, väljer att nu fokusera på arbetet som VD för moderbolaget Bilmetro Finans & Förvaltning AB. Han kommer också att vara styrelseledamot i koncernens samtliga bolag och blir därmed en fortsatt aktiv ägare. Dock får han mer tid för strategier kring digitalisering och elektrifiering, frågor som är viktiga för en bransch som står inför stora förändringar och snabb utveckling.

– Stefan har sedan många år tillbaka drivit en viktig sektor av Bilmetro. Det känns tryggt att han tar över som VD då han känner bolaget och vår verksamhet. Med Stefans kompetens och erfarenhet står vi rustade för framtiden, säger Filip Andersson.

– Det är med stor ödmjukhet och mycket stolthet jag tillträder som VD för Bilmetro AB. Att tillsammans med våra chefer och medarbetare få vara med och leda bolaget in i framtiden ska bli en intressant utmaning. Självklart kommer vi att fokusera på våra kunder och en fortsatt tillväxt för bolaget, säger Stefan Hellgren.

Stefan Hellgren
VD Bilmetro AB

023-79 25 01
stefan.hellgren@bilmetro.se
https://www.bilmetro.se

Bilmetro är en av Sveriges ledande återförsäljare av person- och lastbilar med en verksamhet på 11 orter i Gävleborg, Dalarna och Uppland. Dagens sortiment omfattar de starka varumärkena Scania, Volkswagen, Audi, Seat, Skoda och KIA. Bilmetro omsätter runt 3,6 miljarder SEK per år och har cirka 600 medarbetare.