- NyföretagarCentrum Gästrikland ger kostnadsfri, konfidentiell och objektiv rådgivning till dig som funderar på att starta företag eller precis har startat eget, berättar Ann-Christin Käll.

Årets mentor presenteras officiellt av Nyföretagarcentrum Gästrikland på ett frukostmöte som Gävles Företagarföreningar anordnar den 31 oktober i Gasklockornas restaurang.

– Årets mentorn är också nominerad när vi korar Sveriges främsta mentor i början av november, säger Ann-Christin Käll.

Har du en affärsidé och har påbörjat ditt arbete med affärsplan och budget?

– Vi hjälper dig att utveckla din idé ytterligare, vi ställer frågor, ger feedback och kan tillhandahålla de rätta kontakterna för dig för att ta dig vidare, säger Ann-Christin Käll.

Adepten

Robert Nyström, vd på Prevtec Group AB, var adept till årets mentor Gästrikland och även den som formulerade motiveringen! Robert blev nominerad till årets nyföretagare  på företagargalan Eldkltotet 2019,

– Jag startade Prevtec Group 2018 med föresatsen att jobba med sådant som jag tycker är viktigt, säger Robert Nyström. Prevtec är ett företag som vill visa vägen och göra skillnad genom att tillsammans skapa trygghet och långsiktiga relationer i alla led. .

Prevtec Groups affärsidé:

Miljökonsult - sakkunnig specialist, rådgivare och utförare.
• Material- och miljöinventeringar Asbest och PCB
• Byggarbetsmiljösamordning Bas-P och Bas-U

Projektledning - säkerställer uppfyllelse av mål och förväntningar.
• I rollen som projektledare inom bygg och entreprenad ansvarar vi för styrning, ledning och koordination av samtliga aktiviteter och ser till att leverera rätt slutprodukt - i rätt tid - till rätt pris.

Totalentreprenad - en trygghet, helt enkelt.
• Att hitta rätt byggföretag, tyda entreprenadjuridik och jämföra offerter kan vara en tuff och tidskrävande uppgift. Genom vår gedigna kunskap och täta samarbeten med branschledande företag och leverantörer, säkerställer vi rätt förutsättningar. Allt för att ni som kund ska känna trygghet genom hela processen - från start till målgång. – Vi jobbar nästan uteslutande med fast pris på våra uppdrag för att kunden ska känna ekonomisk trygghet, säger Robert Nyström.

Robert har en bred yrkesbakgrund
• utbildad kock
• snickare
• bygg- och glasbranschen
• platschef Carglass
• IKEA

Robert har också fritidsintressen som hjälper honom att tänka på annat, fiske och kraftsport, till exempel triathlon och Crossfit. Familjen har också mycket storbetydelse!

– Jag jobbar också för att hjälpa ungdomar med att starta företag och uppnå sina drömmar, säger Robert Nyström. Man sår 1000 frön och om bara ett blir en blomma så är det värt allt arbete.

Robert Nyström har haft hjälp av Anders Rönngren som mentor det här första året.

- Fantastiskt att få den här möjligheten att få hjälp av en erfaren företagare som mentor, säger Robert Nyström. Anders har hjälpt mig att undvika de fallgropar som dyker upp men framförallt hjälpt mig att utveckla företaget genom att satsa på rätt marknad och rätt typ av kunder.

Robert Nyströms motivering till årets mentor:
Anders Rönngren är årets mentor på grund av av hans extrema engagemang och intresse för mig och mitt företag i både med och motgång. Anders har även en lång bakgrund som entreprenör där han gjort en enorm resa som verkligen inneburit både fosterställning och champagne. Anders har berättar för mig att han valde att bli mentor mycket för att han ville ge tillbaka till samhället men även växa som person och se en ny stjärna födas under hans vingar.
Anders Rönngren årets Mentor 2019 alla kategorier!

Årets mentor

Anders Rönngren, Stenmästarna Sverige med butik på Strömsbrovägen, har lång erfarenhet som företagare och entreprenör.

– Jag jobbade som markingenjör på ScandiaConsult när min pappa plötsligt avled, berättar Anders Rönngren. Efter funderingar hit och dit så beslöt jag i samråd med familjen att ta över pappas företag, Rönngrens Mark & Trädgård.

Företaget jobbade med markentreprenader, trädgårdsskötsel och bland kunderna fanns flera stora kunder, bland annat Ericsson och Sandvik. Anders utvecklade verksamheten och expanderade verksamheten under ett antal år. Bland annat började man erbjuda trädgårdsdesign, kvalificerade trädgårdsanläggningar och dessutom öppnades en stenbutik i lokalerna på Kryddstigen.

– Men förutsättningarna förändrades och vi förlorade flera kontrakt, som när Ericsson lade ner sin verksamhet i Gävle samtidigt som Sandvik och några andra större kunder valde att börja sköta sina markarbeten själva, berättar Anders Rönngren. Företaget gick inte att rädda men jag hade upptäckt hur stor den svenska marknaden är när det gäller stenprodukter och därför startade jag Stenmästarna.

Det är inte helt lätt i början att starta upp, men företaget växer hela tiden och man säljer stenprodukter över hela landet.

- Planen är att vi ska fortsätta växa på de marknader där vi är verksamma, säger Anders Rönngren. Företaget jobbar med försäljning av stenprodukter för både inomhus- och utomhusmiljöer med allt från marksten och murar till köksbänkskivor i sten samt marmor- och granitgolv mm.

En stor del av produkterna importerar de själva från hela världen.

- Gävle Hamn kommer att bli väldigt viktig för oss på sikt, säger Anders Rönngren entusiastiskt. Våra kunder är privatpersoner, köksbutiker och entreprenadföretag.

Anders Rönngren är full av tillförsikt inför framtiden.

– Jag har haft en fantastiskt spännande företagarresa och känner starkt att jag vill ge tillbaka, säger Anders. Därför har jag engagerat mig i Förtagarna i Gävle samt i Nyföretagarcentrum.

Anders Rönngren är också delaktig i Trossen och i Ung Företagsamhet.

- När Ann-Christin Käll frågade om jag var intresserad av att jobba som mentor hos NyföretagarCentrum så tackade jag ja tämligen omgående, säger Anders Rönngren. Det har varit ett fantastiskt trevligt uppdrag och jag har ju också haft en väldigt inspirerande adept, Robert Nyström, Prevtec Group AB.

Livet som företagare är fantastiskt spännande men kan också vara brutalt och väldigt ensamt.

- Därför vill jag hjälpa andra som nyss startat sin företagarresa, säger Anders Rönngren.

Anders bakgrund och erfarenheter gör att han är väl medveten om både möjligheter och fallgropar när det gäller företagande. Han har också visat att han kan dela med sig av det och inspirera andra företagare!

Det är bara att gratulera Anders Rönngren till titeln som årets mentor NyföretagarCentrum Gästrikland!

Mer info:
https://www.nyforetagarcentrum.se/gastrikland/
https://www.prevtec.se/
https://www.stenmastarna.se/
Följ Prevtec på instagram: @prevtec