– Tanken med ”Heta Kassen-Julafton” är att man skall spara tid inför julafton, berättar Leif Klövstedt, köksmästare på Gluggen som idag har sju utskänkningsställen av hemlagad husmanskost i Gävleregionen. Tanken är att man köper den tidskrävande julmaten här på Gluggen i Hemsta och sedan kan man piffa till julbordet med sina personliga favoriter.

Gluggen Hemsta håller öppet dagen före julafton, söndagen den 23 december mellan kl. 13.00 och 16.00 så då är det bara för kunderna att komma och plocka upp sina matkassar.
– Vi gör allt ”det som måste" vara med på julbordet. All mat är kall vid avhämtning så det är bara att förvara i kylskåpet över natten. De kalla maträtterna kan man sedan duka upp direkt på julafton medan man värmer varmrätterna i ugnen.

Varmt välkomna med era beställningar!

Heta Kassen ”Julafton”
• Inlagd sill
• Senapssill
• Kallrökt lax
• Pepparlax
• Romsås
• Rödbetssallad
• Julskinka
• Senap med rom & apelsin
• Janssons frestelse
• Köttbullar
• Prinskorv
• Tjocka revben

Barnens Jul!
• Köttbullar
• Prinskorv
• Rödbetssallad

Bokning sker via info@gluggen.se eller 026 61 55 55.
Kassen bokas senast den 19/12
Pris endast 189:-/person
Vi kan erbjuda utkörning i begränsad utsträckning enligt särskild ök.
För mer information se: http://gluggen.se/heta-kassen

Gluggens förslag på komplettering av ”Heta Kassen-Julfton” för ett komplett julbord i hemmet.
OBS! Då detta inte ingår:
Kokt potatis
Gräddfil
Sillsallad
Hackad rödlök
Vörtlimpa, julknäcke
Julost, cheddar
Smör
Senapssorter
Timmermanskorv, Gustavskorv
Lutfisk
Bechamelsås
Rödkål
Gröna ärtor

Bildtext: Johan Björklund på Gluggen levererar "Heta Kassen" fylld med julmat inför julafton.