Med ett ursprung som ett familjedrivet företag, grundades HealthTextiles av Birgitta, Torgny och Tomas Persson. Ett familjeteam bestående av mor, far och son som tillsammans besitter en bred kompetens inom entreprenörskap, offentlig service och textil. Företaget är dedikerat till att skydda medicinska yrkesverksamma mot vårdrelaterade infektioner och har en särskild inriktning på högkvalitativa menstrosor. Deras arbete, i samarbete med Monthly of Sweden, stöds av Ahlgrens Donationsfond i Gävle.

– Detta internationella erkännande från Storbritannien är av stor betydelse för oss, särskilt vid en tidpunkt då vi expanderar vår närvaro i UK, säger Tomas Persson, grundare och ägare av HealthTextiles. Utmärkelsen bekräftar vårt åtagande att leverera innovativa och etiskt tillverkade produkter som förbättrar kvinnors hälsa över hela världen.

HealthTextiles specialdesignade kläder har det innovativa och patenterade TorTex™-tyget i kärnan – ett material med antimikrobiella egenskaper som består mestadels av hållbara och biologiskt nedbrytbara fibrer. Detta minskar miljöpåverkan från engångs-PPE och risken för antibiotikaresistens. TorTex™-tyger erbjuder naturligt antibakteriellt skydd mot Staphylococcus aureus i upp till 100 tvättar och mot H1N1-viruset, verifierat av SGS.

Domarpanelen vid Corporate LiveWire var särskilt imponerad av företagets engagemang för att skydda människor och världen omkring oss genom sin innovativa klädsel. HealthTextiles har också valts in i EIT Healths Bridgehead-program, vilket stärker deras roll som ledare inom medicinskt mode och innovation.

HealthTextiles fortsätter därmed att driva gränserna för vad som är möjligt inom medicinskt kläder och stärker sin position som en pionjär i branschen, med en klar vision för framtiden och ett obevekligt fokus på kvalitet och innovation.

För ytterligare information kontakta
Tomas Persson
Grundare och ägare
HealthTextiles
www.healthtextiles.com
info@healthtextiles.com
+46 (0)727-302081


Om HealthTextiles
HealthTextiles är en ledande svensk tillverkare med uppdrag att rädda liv och minska kostnaderna för vårdsektorn genom att utveckla innovativa nya vårduniformer och textilier.
Företaget är även engagerat i att förbättra livskvaliteten för kvinnor genom innovativa produkter som menstrosor genom exklusivt avtal med Monthly of Sweden, marknadsledare inom menskoppar i Sverige. HealthTextiles arbetar nära sina partners och investerare för att driva branschen framåt och skapa positiv förändring.

Om Corporate LiveWire Global Awards
Corporate LiveWire Global Awards är en årlig prisutdelning som syftar till att erkänna och belöna innovation och utmärkelse inom olika affärssektorer globalt. Detta initiativ är utformat för att lyfta fram företag och individer som uppvisar enastående prestationer inom sina respektive fält. Priserna täcker en bred spektrum av kategorier inklusive teknologi, hållbarhet, finans och hälsa m.m. Processen för att välja ut en vinnare baseras inte på antalet röster en kandidat får, utan på förtjänst genom grundlig bedömning av företagets allmänna excellens inom sitt område. Detta ger en erkänd validering av företagets expertis och professionalism, vilket potentiellt kan förbättra dess konkurrenskraft på marknaden.
För mer information se https://corporatelivewireglobalawards.com