Tekniksamverkan

Akademin för teknik och miljö har en god samverkan med bland annat projektkurser, examensarbeten och Co-op, en utbildningsform där arbetsgivaren anställer studenten redan under studietiden.

Med detta projekt är syftet att skapa bredare och mer ämnesrelevanta nätverk bland regionens små- och medelstora företag för samverkan inom teknikområdet.

- Vid Högskolan i Gävle finns ett stort teknikkunnande som nu ska spridas för att utveckla småskalig teknik inom olika områden, säger Magnus Lemoine, samverkansansvarig.

- Vi tänker bygga upp nätverk för att kunna etablera goda kontaktvägar för vår samverkan.

Sprida goda exempel

En stor del i projektet handlar om att sprida goda exempel på samverkan med målsättningen är att utveckla en plattform att stå på för vidare samarbeten inom både utbildning och forskning.

- På det här sättet kan både näringslivet och vi hitta bättre vägar att nå varandra och säkra Högskolans roll som en viktig kugge för tillväxt och kompetensförsörjning i regionen, säger Anna Näsman, samverkansansvarig.

Projektet pågår till och med november 2017.

---------------------------------------------------------------------
Tillväxtverket, en nationell myndighet som hör till Näringsdepartementet, arbetar för att stärka företagens konkurrenskraft. Detta genom att skapa bättre förutsättningar för företagande och attraktiva regionala miljöer där företag utvecklas.
---------------------------------------------------------------------


För mer information, v v kontakta:
Magnus Lemoine, Samverkansansvarig Akademin för teknik och miljö
Tel: 026-64 89 02, 073-070 89 02
E-post: magnus.lemoine@hig.se

Anna Näsman, Samverkansansvarig Akademin för teknik och miljö
Tel: 026-64 89 88, 070-338 84 91
E-post: anna.nasman@hig.se



Text: Douglas Öhrbom