Albumets tio spår är fördelade över två inriktningar. Sida ett handlar om relationer, medan sida två har ett höst och vintertema samt samspelet mellan ljus och mörker. 

De två första låtarna vi släpper till radion är ”Blinda Fläcken” och ”En Strimma Av Ljus I Mörker”

”Blinda Fläcken” är en av albumets två relationslåtar och är skriven med inspiration från en dikt som vännen och sångerskan Marianne Flynner skrivit.  
”Blinda fläcken” beskriver risken att man börjar ta den människa man har närmast för självklar, lite som en möbel som alltid funnits där. En känsla som jag tror alla drabbas av ibland under en lång relation, men som brukar vara övergående om man jobbar på det. Består känslan är det dock en allvarlig varningssignal. Själv känner jag lyckligtvis att jag mer än någonsin tidigare uppskattar den relation jag befinner mig i”, säger Roger Rönning 
Musikaliskt har låten bland annat en rullande, smått hypnotisk keyboardfigur. 
Flynner medverkar också som bakgrundssångerska på flera av albumets låtar och hennes röst kompletterar Rönnings röst och ljudbild på ett lyhört sätt. 

”En Strimma Av Ljus I Mörker”, en suggestiv och syntbas-driven låt som kan också ses som en kommentar till världens tillstånd, med pågående krig. 
”Det ser onekligen mörkt ut runtom i världen och då är det extra viktigt att ta fasta på det hopp som finns och stötta varandra”, säger Roger

Roger Rönning slog igenom 1979 med hiten ”Tiden bara går”. En svängig klassiker som fått nytt liv via streaming och nattklubbar och numera är en integrerad del av vår populärkultur. 
Efter en nioårig paus från skivproduktion där han fokuserade på familj och annat, återkom han 2012 med ”Att finnas till”. Albumet visade med all önskvärd tydlighet att han hade kvar sin varma röst, blick för vardagsdetaljer, känsla för melodier som fastnar och – inte minst – souldoftande groove. 
Sedan dess har det blivit ytterligare fem album med nyskrivet material, livespelningar, två samlingsalbum och en ”unplugged”-skiva. Dessutom två engelskspråkiga album som del av gruppen Up The Road. 

Men nu handlar det om ”Visor med groove”. 10 sånger som sprider välbehövlig värme just när kylan och mörkret lägger sig över vårt avlånga land. 

För mer information http://www.rogerronning.com/start.html 

För intervjuer och andra frågor: Anette Ståhl på Enmusa Music Tel: 0707 180 120 eller anette@enmusamusic.com