Världens starkaste gör upp om 4,6 miljoner

Fyshusets atlet Emil Norling är nu i Engelska Sheffeild, där århundradets tävling arrangeras. Hela Världen har ögonen på just denna tävling i kraftsporten. Mycket för att den stora prissumman verkligen chockar 4,6 miljoner.

Det är den textilförsörjande kraftsportsfirman SBD som står bakom denna satsning.
Endast de 12 bästa atleterna i Världen är inbjudna och det blir alla mot alla. Oavsett viktklass, tävlas det i procent av världsrekorden.

Här är vinstsumman också uppdelad på Världsrekorden oavsett placering i totalen.
Så ett Världsrekord ger en stor prissumma, per styck. Enorm uppslutning råder och intresset har aldrig varit i denna kaliber. Tävlingsplatsen är också mycket stor med Sheffeild stora Opera och teaterscen som sväljer en mycket stor publik. Samt att det givetvis streamas via internet över hela Världen.

Emil Norling är i god kondition och känner sig redo för uppdraget att tampas med Världsrekorden. Fyshusets Stefan Ågren är på plats för att coacha sin klubbkompis.
Stefan som har Europamästerskapen själv om 4 veckor tar upp inspiration och motivation.

Hela Norlings idrottsfamilj är också på plats för att heja fram sin ättling till stordåd.
Detta blir ett evenemang som kommer att gå till Historien, både ekonomiskt och resultatmässigt spår många sakkunniga inom detta gebit. Nu får vi hoppas att Emil tar hem några miljoner till Gävle. Det behövs också en hel del kronor till sitt hus han bygger själv till sin familj, lite utanför Tierp.

Det här blir också ett stort erkännande för vår egna träningsmetodik vi kallar för FRAST by atb. Vilken innebär: Träningen består av att alltid jobba med fullvärdiga rörelser i den individuella anatomin. Att forma rörelserna till sina bästa vinklar, för att vi lyfter ju alltid mest på det lättaste sättet. Att lyfta på det tyngsta sättet blir det aldrig speciellt många kilo med. Träningsmetodiken är grundad på att finna den anatomiska nyckeln till individens fördelaktigaste rörelse. Den har vi löst och beviset för det är alla duktiga atleter med fantastiska framgångar vi har.

Nu följer vi med spänning Emil Norling i Världens största kraftsportsevenemang och
lyckönskar båda två. Stefan Ågren meddelar också att han har läget under full kontroll för lyft upp ända till stjärnorna.

Nu kör vi grabbar.
Mvh AT Bergström