Sedan 1983 har Cykelturveckan varje sommar samlat hundratals cykelglada seniorer och andra som vill upptäcka Sverige på cykel. Tidigare har evenemanget hållits ibland annat i Kristianstad, Halmstad och Rättvik, men i år är det alltså Ulricehamns tur. År 2007 firade CTV sitt 25-års jubileum, här kan du läsa en digital version av jubileumsmagasinet:
https://cykelframjandet.se/wp-content/uploads/2022/05/ctv-25-ar-sid-1-56-2007-1.pdf

Under veckans fyra cykelturer kommer du att få ta del av såväl natursköna cykelleder och storslagna vyer som lokal kultur och spännande smakupplevelser. Ta med dig vännerna, familjen eller partnern på en härlig cykelsemester eller varför inte åka på egen hand och träffa nya bekantskaper? Du kan välja att vara med hela veckan eller enstaka dagar.

– Vi är väldigt glada att äntligen kunna presentera Ulricehamn som värdkommun för Cykelturveckan 2022. Vi är övertygade om att det stora utbudet av kultur- och naturupplevelser i området, goda cykelförutsättningar och ett stort engagemang från kommunen kommer bidra till en stor upplevelse för alla deltagare, säger Isabella Thöger, verksamhetschef på Cykelfrämjandet.

I Europa är cykelturism en miljardindustri och enligt en rapport från Tillväxtverket har intresset för cykelturismen ökat även i Sverige under de senaste åren.

– Cykelturveckan är ett populärt arrangemang både för internationell och nationell publik. Vår målsättning är att även attrahera många deltagare från närområdet, i alla åldrar, säger Isabella Thöger.

Läs mer och anmälan
https://cykelframjandet.se/cykelturveckan/

Direkt till anmälan
https://cykelframjandet.arcmember.net/Public/Event/JoinEvent.aspx?id=154