Johan Lingefjärd, VD Polfärskt Bröd AB, säger:

”Det känns fantastiskt kul att direkt efter påsk få välkomna två nya företagare till Polfärskt-familjen!

I Malmö ser vi mycket fram emot att få fortsätta arbeta tillsammans med Martin som har varit en stor del av framgången i Malmö under de gångna åren, med Martin vid rodret säkerställer vi kontinuitet i bolaget och regionen samtidigt som Martin också kommer att ha fullt stöd från tidigare ägare Mikael som arbetar kvar i styrelsen. Martin och Mikael har planerat detta under en lång tid och redan påbörjat en överlämning med hög kvalitet. Det är gott betyg såväl till hela Polfärskt som till Mikael i Malmö att vi har en intern kandidat som är redo att ta över bolaget.

I Västerås har vi förmånen att få välkomna en ny ägare som ansluter till Polfärskt utifrån. Mats har spenderat en lång karriär i branschen och har drivit flera ICA-butiker med framgång, nu senast ICA MAXI Ronneby. Mats långa erfarenhet från butiksdrift kombinerat med en stark entreprenörskraft kommer att passa fint in i Polfärskt Västerås och vi har höga förhoppningar om att Mats fortsätter driva bolaget med ny energi mot nya mål. Jag vill passa på att hälsa Mats varmt välkommen till Polfärskt och önska såväl Martin som Mats varmt lycka till i sina nya roller.

Jag vill också passa på att rikta ett stort tack till våra tidigare ägare som nu gör sig redo för nya äventyr. Anders, Dan och Mikael har alla tre bidragit stort till Polfärskt resa över lång tid och inte minst de senaste åren när vi har vuxit kraftigt i Sverige. Mikael har också suttit flera år i Polfärskt Bröd ABs styrelse och lagt grunden för den satsning bolaget gör nu inför framtiden. Stort tack till er alla tre och ett varmt lycka till med era kommande utmaningar. Jag ser fram emot när våra vägar korsas igen!” 

Martin Olsson, ny VD och Ägare Polfärskt Malmö, säger:

”Efter trettio år i brödbranschen som säljare och säljchef, är det med stor entusiasm jag, nu som ägare, ser fram emot att få leda Polfärskt Bröd Malmö AB. Vi ska vara ett hållbart och trivsamt företag, där vi arbetar tillsammans för att skapa de mest lönsamma och attraktiva brödavdelningarna i regionens alla dagligvarubutiker.”

Mikael Malmberg, tidigare VD och Ägare Polfärskt Malmö, säger:

”Efter 40 år inom dagligvaruhandeln och detaljhandeln, varav de senaste 12 åren som ägare och VD till Polfärskt Malmö så har det blivit dags för mig att gå vidare. Det har varit fantastiska år och inte minst inom Polfärskt där jag har haft förmånen att jobba med fantastiska medarbetare, företagarkollegor, supportkontor, leverantörer och alla andra som jag träffat inom branschen”.

Mats Gunnarsson, ny VD och Ägare Polfärskt Västerås, säger:

”Efter mer än 30 år i dagligvaruhandeln är det dags för nya utmaningar. Att ta över Polfärskt-bolaget i Mälardalen ska bli kul och spännande att göra ihop med personalen på plats och med ny kollega Lovisa. Polfärskt har starka varumärken och ett starkt supportkontor, så nu tar vi matchen i Västerås!”

Anders Eiman, tidigare VD och Ägare Polfärskt Västerås, säger:

”Dags att summera åren inom denna fantastiska organisation Har man levt Polfärskt i 27 år så är det många man skulle vilja tacka för alla råd och hjälp som kommit på köpet som gjort att ”Tåget” aldrig stannar, utan det hittar nya spännande vägar för att ta sig fram! Så tack till er alla!”

Kontaktpersoner:

Johan Lingefjärd
VD Polfärskt Bröd AB, telefon 0722-110411

Caroline Johansson

HR Chef Polfärskt Bröd AB, telefon 0761-264094

 

Om Polfärskt Bröd
Polfärskt Bröd är en rikstäckande distributör av bröd och kakor till dagligvaruhandeln. Företaget omsätter ca 3 miljarder kronor och säljer och levererar några av marknadens starkaste varumärken inom matbröd; Polarbröd, Korvbrödsbagarn, Fazer och Skogaholm. Polfärskt säljer även bröd från Hatting och Brödverket samt kaffebröd från Gille och Hägges. 51 procent av Polfärskt Bröd AB ägs av Polarbröd AB. Resten ägs av de regionala och egenägda Polfärsktföretagen som står för distribution, försäljning och lokal service. Tillsammans med våra kunder och partners skapar vi attraktiva, lönsamma och säljande brödavdelningar i Sveriges alla daglig-varubutiker. Detta gör vi genom lokalt ägandeskap och central gemenskap i en unik kombination. Totalt har Polfärskt över 600 anställda varav 450 säljande distributörer som utgår från 31 strategiskt utplacerade brödterminaler över hela Sverige.
Läs mer på www.polfarskt.se

 

Bildtexter: Mikael Malmberg (t v) och Martin Olsson (t h) i Malmö.
Mats Gunnarsson (t v) och Anders Eiman (t h) vid brödbilen i Västerås.