Kan du berätta lite om din bakgrund? Hur började din resa inom musik och dans?
– Jag växte upp i Lidköping med dansen och musiken nära hjärtat sedan två års ålder då jag började på dansskola. Där tog jag mina första danssteg, vilket ledde till många framträdanden hemma framför tv´n där min familj som består av mamma Angélique, pappa Stefan och storasyster Felicia fick agera publik medan jag gjorde mitt yttersta för att hänga med i melodifestivalens färgsprakande nummer och underhålla min publik med sång, dans och teater.
Några år senare började jag med tävlingsdans inom street, disco, bugg och latin både regionalt och nationell nivå. Och År 2012 dansade jag hem ett SM-guld i discodans.
Sången kom till mig när jag började musikprofil i 7-9 an. Likaså drömmen om att bli musikal och showartist blev självklar nnär jag i årskurs 9 åkte på klassresa till London och gick på musikaler som Fantomen, Wicked, Lejonkungen m.m. Det var en inspirerad och sprudlande tjej som lämnade London med en ny livsdröm..

Hur känns det att ha blivit utvald bland cirka 50 sökande för att vara en del av den här produktionen?
– Såklart känns det jätteroligt att få vara den som blivit utvald till produktionen. Det är hård konkurrens i den här branschen med många duktiga sökande och med den vetskapen är man inställd på att få kämpa hårt. jag är så glad och tacksam att få vara med i detta team och jag har verkligen blivit välkomnad med öppna armar!

Henke Sundström har beskrivit dig som den vassaste dansaren han någonsin sett. Hur har du utvecklat dina dansfärdigheter och vad tror du det är som gör dig unik som dansare?
– Då jag började med dans redan som liten har jag hunnit testa på många olika stilar t.ex. som street, balett, disco, bugg, latin, stepp och jazz. Det har gjort att jag utvecklat en bredd som dansare med känsla för olika stilar, musik och rytm. Men det viktigaste tror jag är lusten till dans och musik, när jag får dansa känner jag mig hel och det har gjort att jag velat fortsätta utvecklas.

Vad var det med showen "Good Times" som lockade dig att vilja vara med?
– Jag hade hört om Hits For You och alltid velat testat att få arbeta med just show. Innan har jag medverkat i olika musikaler men jag kände mig så nyfiken på showjobb och såg att Hits For You sökte en ny artist till deras show Good Times och då passade det perfekt i tiden att söka, och det är jag väldigt glad för att jag gjorde..

Hur har repetitionerna gått hittills? Finns det något särskilt nummer eller moment i showen som du ser fram emot att uppträda med?
– Repetitionerna har gått väldigt bra hittills och det känns roligt och bubbligt på repen med mycket skratt i processens skapande. Just nu är syntmedleyt en favoritdel i showen då vi satt ihop ett nummer med mycket dans som jag varit med att koreograferat och detaljer som både känns utmanande och ett medley som sticker ut från resten av showen med otroligt snyggt ljus och fantastiska kostymer..

Hur skulle du beskriva din sångröst och vad kan publiken förvänta sig från dig på scenen?
– Jag hoppas publiken får känna glädje och energi av mig på scenen. Såklart kommer det bli många roliga dansinsatser i showen men även många fina sångnummer som jag ser fram emot att få showa loss i. Min röst och klang upplever jag passar fint ihop med Henriks och Marias röster och på kort tid känns vi väldigt samspelta som en ny grupp.

Vad hoppas du att publiken ska ta med sig efter att ha sett er uppträda?
– Jag tror det är viktigt att få komma ut och bli inspirerad, få energi och en liten flykt från vardagen. Så jag hoppas alla får känna sig glada, inspirerade och få massor av energi efter en kväll hos oss.

Vad är det intryck av Gävle och krogen Hits For You så här långt?
– Det lilla jag hunnit se av Gävle känns väldigt mysigt. Boulognerskogen har jag gått i och det är så fint med vattnet så nära. Skönt att få ta sig ut i naturen och finna kontraster till sitt arbete och ladda energi på olika sätt.

Hur ser du på framtiden inom din karriär? Finns det några särskilda drömmar eller mål som du vill uppnå?
– Att våga drömma stort kan ibland vara lite läskigt men jag tror att vågar öppna dörrar man aldrig kanske hade vågat öppna om man inte försöker och vågar satsa. Jag drömmer självklart om att få fortsätta att stå på scenen och glädja andra med min kärlek för musik, sång, dans och teater huvudsaken är att det känns lustfyllt och inspirerande!

Namn: Julia Ohlin
Ålder: 26 år
Yrke: Musikal och showartist
Familj: Mamma Angélique, Pappa Stefan och storasyster Felicia.

 

Några ord om Julia

– Känslan med Julia som ny i gänget är fantastisk! Hon är superproffsig och en otroligt fin och varm person. Som tidigare tävlingsdansare tillför hon något nytt till showen, något som publiken inte har fått uppleva hos oss tidigare, vilket är väldigt roligt. Hon har också gett mig mycket inspiration och hjälp med koreografin till showen.
Maria Doverud, kollega på Hits For You

– Julia är en glad, proffsig och varm tjej som vi känner oss hemma med. Våra röster passar så bra ihop, och gruppdynamiken känns stabil och trygg. Vi är mer taggade än någonsin.
Henrik Sundström, kollega på Hits For You

 

För mer information och bokning:
https://hitsforyou.se